🥳FORÅRS-LAGERSALG🥳

10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

af Siri Jungersen, 2 minutter læsetid

Har din hund allergi? 

Hvad gør man, når ens hund viser tegn på allergi? Allergier hos hunde kan være lige så besværlige og ubehagelige som hos mennesker og kan påvirke deres livskvalitet betydeligt. Derfor er det vigtigt at kunne genkende symptomerne tidligt, så du kan tage skridt til at hjælpe din hund med at få det bedre. Her er 10 tegn på, at din hund kan have allergi, som enhver hunde-ejer bør være opmærksom på.

1. Kløe og slikken

Et af de mest almindelige tegn på allergi hos hunde er øget kløe. Hvis din hund konstant slikker, bider eller slikker sig selv, kan det være et tegn på allergi. Det er helt normalt at hunde slikker sig for at holde sig rene, men det der kan være tegn på allergi er vedvarende slikken på bestemte områder, typisk poter eller lyske. Du kan til tider opleve at hunden mister pels i områderne og er din hund hvid eller lys vil du kunne se misfarvninger af pelsen.

2. Hududslæt og Rødme

Allergier kan forårsage hudproblemer som rødme, udslæt eller hævelser, særligt omkring poter, mave og i ansigtet. Dette kan i nogle tilfælde ses samtidig med at du oplever pelstab og irritation/kløe.

3. Øreinfektioner

Hyppige øreinfektioner eller rysten på hovedet og rifter ved ørene kan også indikere allergier, især hvis disse problemer gentager sig.

4. Poteirritation

Vær opmærksom hvis din hund ofte slikker eller bider i sine poter. Dette kan være et tegn på allergi, især hvis du kan se rødme eller hævelse.

5. Nysen og Hoste

Ligesom mennesker kan hunde opleve respiratoriske symptomer på allergi, herunder nysen, hoste eller endda astma.

6. Øjenbetændelse

Røde, vandige eller kløende øjne kan være et tegn på allergier hos din hund.

7. Fordøjelsesproblemer

Allergier kan også påvirke din hunds fordøjelsessystem, hvilket resulterer i symptomer som opkastning, diarré eller oppustethed. Du kan også opleve at din hund taber sig eller at du har svært ved at holde din hund i god foderstand, selvom den spiser normalt.

8. Træthed

En hund med allergier kan føle sig mere træt end normalt, da dens krop kæmper mod allergenet.

9. Pelsproblemer

Tab af pels, mat pels eller skæl kan være tegn på allergi, særligt hvis din hund også klør sig meget.

10. Adfærdsændringer

Hunde med ubehandlede allergier kan virke irriterede eller mindre sociale, da de ikke føler sig godt tilpas.

Hvad Kan Du Gøre?

Hvis du bemærker et eller flere af disse tegn hos din hund, er det vigtigt at kontakte din dyrlæge. De kan hjælpe med at identificere allergenet og foreslå behandlinger eller kostændringer, der kan afhjælpe problemet. Derudover tilbyder vi i vores webshop en række hypoallergene hundetilbehør og plejeprodukter, der kan bidrage til at lindre din hunds symptomer og forbedre deres velbefindende.
Se alle produkter til allergihunde her!

Allergier behøver ikke at styre dit og din hunds liv. Med den rette opmærksomhed og behandling kan din hund leve et fuldt og lykkeligt liv, selv med allergier. Tjek vores udvalg af allergivenlige produkter i dag, og tag det første skridt mod en gladere og sundere hund.


Blog posts

  • Hvorfor spiser hunde græs?

    af Sanne Ross Sørensen Hvorfor spiser hunde græs?

    Læs mere 

  • Hvorfor er min hund så tynd?

    af Siri Jungersen Hvorfor er min hund så tynd?

    Læs mere 

  • 10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

    af Siri Jungersen 10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

    Læs mere 

Log ind

Glemt dit kodeord?

Har du ikke en konto endnu?
Opret konto