🥳FORÅRS-LAGERSALG🥳

Hvorfor fælder min hund så meget?

Hvorfor fælder min hund så meget?

af Siri Jungersen, 3 minutter læsetid

Hvorfor fælder min hund? Din ultimative guide til fældning hos hunde!

Er du træt af konstant at finde hundehår overalt i dit hjem? Du er ikke alene. Mange hundeejere stiller sig selv spørgsmålet: "Hvorfor fælder min hund så meget?" Det er vigtigt at forstå, at fældning er en naturlig del af en hunds liv, men der er måder at håndtere det på, så du undgår at skulle støvsuge flere gange dagligt. I denne artikel vil vi dække de mest brændende spørgsmål omkring hundes fældning, herunder hvordan man kan minimere det og hvad man skal gøre, hvis din hund pludselig fælder meget.

Hvad gør man ved en hund, der fælder meget?

Regelmæssig pelspleje: Regelmæssig børstning er afgørende. Det hjælper med at fjerne løse hår og reducere mængden af hår, der ender i dit hjem. Afhængigt af din hunds pels, kan det være nødvendigt at børste flere gange om ugen eller endda dagligt. Vi anbefaler en god underuldskam og en god karte.

Høj kvalitets hundefoder: En sund diæt er afgørende for en sund pels. Hundefoder af høj kvalitet, der er rig på essentielle fedtsyrer som omega-3 og omega-6, kan forbedre pelsens sundhed og reducere fældning.

Regelmæssige bade: Bad din hund regelmæssigt med en mild shampoo anbefalet af dyrlægen. Det hjælper med at holde pelsen ren og reducerer fældning. Hvis det skal være ekstra effektivt, og din hund er tryg ved det, kan du føntørre hunden efter bad. Det er med til at blæse de løse hår fri af pelsen.

Hvordan får man hunde til at stoppe med at fælde?

Selvom det er umuligt helt at stoppe en hund fra at fælde, kan ovennævnte trin hjælpe med at minimere mængden af hår, der fældes. Desuden kan investering i et godt støvsuger designet til dyrehår være en game changer for at holde dit hjem rent.

Kosttilskud kan forbedre kvaliteten af hud og pels markant og dermed mindske den mængde pels din hund taber under fældning. Vi anbefaler altid Nutrolin Skin & Coat for at give pels og hud de bedste betingelser for at trives.

Hvorfor fælder min hund pludselig meget?

Pludselig øget fældning kan være tegn på sundhedsproblemer, såsom allergier, stress, parasitter, eller endda ernæringsmæssige mangler. Hvis du bemærker en betydelig ændring i din hunds fældning, er det vigtigt at konsultere en dyrlæge for at udelukke eventuelle underliggende helbredsproblemer.

Nogle tæver fælder også meget op til løbetid, eller lige efter løbetid. Har du en tæve der har haft hvalpe, er det normalt at de fælder ekstremt meget efter hvalpene stopper med at die.

Hvilken slags hund fælder mest?

Fældning varierer betydeligt mellem forskellige racer. Generelt fælder kortpelsede hunderacer mindre end langpelsede racer. Dog er der også "ikke-fældende" racer som Puddel, Bichon Frise og Portugisisk Vandhund, der er kendt for deres minimale fældning. På den anden side har hunderacer som Siberian Husky, Labrador Retriever, og Golden Retriever en tendens til at fælde mere, især i fældesæsonerne.

Der er stor forskel på, hvilken type pels forskellige hunderacer fælder. De korthårede hunde har mere tendens til at fælde året rundt (eksempelvis labrador), men hunde med kraftig underuld (eksempelvis australian sheperd) fælder voldsomt i perioder.

Hvordan fjerne man hundehår fra møbler og tøj

Har man hund i møblerne (og det er vi jo nogen der har), så kan hundehård i møbler virkelig være en pestilens. Er det i en slem fældeperiode, kan du med fordel bruge et tæppe hvor din hund plejer at ligge. 
Du kan lette rengøringen markant ved at bruge et særligt redskab til at fjerne pels fra tekstil, tøj og andre ru overflader. Hos Superhund er vi meget glade for Furminators hårfjerner!


I sidste ende er fældning en del af det at have hund, men med de rette plejevaner kan det håndteres effektivt. Ved at investere tid i regelmæssig pleje og sørge for, at din hund får en passende diæt, kan du ikke kun mindske fældning, men også sikre, at din hund forbliver sund og gæad. Husk, hvis du er bekymret for din hunds sundhed eller fældning, er det altid bedst at konsultere en dyrlæge.


Blog posts

  • Hvorfor spiser hunde græs?

    af Sanne Ross Sørensen Hvorfor spiser hunde græs?

    Læs mere 

  • Hvorfor er min hund så tynd?

    af Siri Jungersen Hvorfor er min hund så tynd?

    Læs mere 

  • 10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

    af Siri Jungersen 10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

    Læs mere 

Log ind

Glemt dit kodeord?

Har du ikke en konto endnu?
Opret konto