🥳FORÅRS-LAGERSALG🥳

Sådan beskytter og plejer du din hunds tænder!

Sådan beskytter og plejer du din hunds tænder!

af Sanne Ross Sørensen, 3 minutter læsetid

Giv din hund et sundt og nærende tørkost: Hvis du vil passe rigtig godt på din hunds tænder, så giv den en sund og nærende tørkost. Fodret indeholder blandt andet  de rette mængder af vitaminer og mineraler, som er medvirkende til at din hund fortsætter med at have sunde tænder. Tørkost-pillerne yder også mekanisk friktion mod den enkelte tand og skraber derved plak og begyndende tandsten af tænderne. Hvis din hund har særlige udfordringer med tandsten, kan du få specialdiæter mod dette, det vil sige en tanddiæt, som fuldfoder, der mindsker dannelsen af tandsten.

Giv din hund tyggesnacks og tygge-legetøj : Giv din hund tyggeben og tyggelegetøj som, via den mekaniske friktion, fjerner plak og begyndende tandsten fra tandkronen. Du kan med fordel give din hund “dental-sticks”, som er specialdesignet semi-bløde tyggesnacks som kan indeholde enzymer og kalkbindende stoffer og dermed ud over den mekaniske friktion forebygger tandsten. Giv gerne en dental-stick om dagen.

Børst tænder på din hund - gerne dagligt! Det mest effektive for at opretholde sunde tænder og forebygge tandsygdomme hos din hund er at børste din hunds tænder - gerne dagligt! Dette fjerner plak og madrester og forebygger derved infektion og dannelse af tandsten på din hunds tænder. Brug gerne tandpasta, da den ofte har en god smag, så din hund derved er mere motiveret for at få børstet tænderne. Den daglige tandbørstning skal gerne være en hyggelig stund sammen med din hund, så start langsomt op med at børste en enkelt tand og udvid langsomt, så du ender med at børste ydersiden af tænderne i under - og overmund. Indersiden af tænderne behøves ikke at blive børstet, da der her meget sjældent ses tandsten. Beløn altid rigeligt med godbidder, især i opstarten!

Jeg kan ikke børste tænder på min hund! Er der andet jeg kan gøre for at forebygge? Efter tandbørstningen, eller hvis du ikke kan få lov til at børste, kan du med fordel behandle tænder og tandkød med en dental klorhexidingel. Denne gel smøres på 1 x dagligt på ydersiden af tænderne i over - og undermund. Du kan desuden få forskellige tand-produkter, som beskytter mod tandsten, som kan drysse på foderet, hældes i vandet eller lignende. 

Forebyg tandskader - tænk over hvad din hund tygger i! Undgå at din hund tygger i meget hårde ting f eks. sten, eller at din hund gnaver voldsomt og længe i pinde og grene. Dette kan give tandskader, ofte i form af knækkede tænder eller grene fastklemt mellem tænderne i kæben/ganen. Tilbyd i stedet din hund gode tyggesnacks og tygge-legetøj f eks . silikone-tyggelegetøj, som er meget holdbart men ikke så hårdt, at det skader tænderne. 

Gå til tandtjek med din hund hos din dyrlæge. Det kan være svært som ejer at se om din hund har tandproblemer - derfor er det fornuftigt at bestille et tandtjek hos din dyrlæge 1-2 gange om året. Her vil dyrlægen kunne give dig en status på din hunds tænder og vejlede dig i om, der er brug for yderligere undersøgelse og evt. behandling. Mange hunde vil have brug for en tandbehandling bestående af en klinisk undersøgelse af tænderne, tandrens, pudsning og røntgenbilleder af tænderne for at forebygge og sikre at der ikke er underliggende tandproblemer.

Superhund-produkter til din hunds tænder finder du her! 

https://superhund.dk/collections/tandpleje

https://superhund.dk/products/dental-cactus-aktiveringslegetoj

https://superhund.dk/products/superhund-kamelgumlere-250g

https://superhund.dk/products/sodapup-nylon-hot-dog

https://superhund.dk/collections/tyggeben-1

https://superhund.dk/products/kopi-af-sodapup-flagermus-aktiveringslegetoj


Blog posts

  • Hvorfor spiser hunde græs?

    af Sanne Ross Sørensen Hvorfor spiser hunde græs?

    Læs mere 

  • Hvorfor er min hund så tynd?

    af Siri Jungersen Hvorfor er min hund så tynd?

    Læs mere 

  • 10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

    af Siri Jungersen 10 Tegn på, at Din Hund Har Allergi

    Læs mere 

Log ind

Glemt dit kodeord?

Har du ikke en konto endnu?
Opret konto